Loopbaanadvies – Belangrijke overwegingen bij het veranderen van loopbaan

Loopbaanadvies – Belangrijke overwegingen bij het veranderen van loopbaan
Loopbaanadvies kan zoveel vormen aannemen, gaande van advies van een goede vriend of familielid tot een volledige loopbaananalyse en een gestructureerd plan uitgevoerd door een gekwalificeerde loopbaanadviseur. Een van de problemen is dat bijna iedereen zich als loopbaanadviseur kan opstellen en dat de verschillende diploma’s en kwalificaties niet duidelijk van elkaar te onderscheiden zijn. Het meeste loopbaanadvies is bedoeld voor en gericht aan afgestudeerden van een hogeschool of school. De kwaliteit van dit advies varieert enorm en vaak is het zo dat de adviseur weinig of geen echte ervaring heeft op de markt waarbinnen carrières worden opgebouwd en gevolgd.
In het huidige klimaat van baanonzekerheid is het steeds vaker zo dat loopbaanadvies moet worden ingewonnen door degenen die al actief zijn op de arbeidsmarkt en die een gekozen beroep of rol hebben die al goed ingeburgerd is. Het adviseren van een student of afgestudeerde is heel anders dan het adviseren van een professional, die al meerdere jaren ervaring heeft in het door hem gekozen carrièrepad. Het uitgangspunt voor elk loopbaanadvies moet een gedetailleerde analyse zijn van wat het is dat een bepaald individu motiveert en beloont. Dit kan zeer uiteenlopend zijn en bijna oneindig variabel van persoon tot persoon Master.
Gelukkig hebben we allemaal onze eigen verlangens, wensen en waarden en kan de inspiratie van de een de totale afknapper zijn. In een reeds gevestigde carrière kunnen deze wensen en waarden worden beïnvloed door ervaringen uit het verleden in eerder beklede functies of banen, waarbij aan de specifieke waarden al dan niet is voldaan.
Als u eenmaal heeft vastgesteld wat uw specifieke wensen en behoeften zijn, moet de volgende fase de identificatie van uw eigen vaardigheden, talenten en competenties zijn. Deze worden gebruikt bij het opstellen van je cv of cv. Het cv voldoet aan verschillende doelstellingen. Het moet je eerst opvallen. Alles wat verder gaat dan een cv van twee pagina’s is te veel en zal waarschijnlijk over het hoofd worden gezien door degene die de werving doet.
Houd er rekening mee dat de recruiter waarschijnlijk liever niet veel cv’s heeft om uit te kiezen. Voor hem of haar willen ze gewoon de perfecte kandidaat. Het is aan jou om die perfecte kandidaat te zijn en een cv dat voldoende informatie geeft, is het uitgangspunt. Vermijd langdradige verklaringen en beperk u tot het uiteenzetten van uw prestaties uit het verleden, waarbij u aantoont dat u geschikt bent voor de functie die u zoekt
Het cv is het verkoopdocument voor het product. Het product ben jij. Onthoud ook dat uw doel in het begin niet is om de baan veilig te stellen. Uw doel in het begin is om het interview te krijgen. Het volgende doel is om het tweede of volgende interview te krijgen. Ten slotte is uw doel in het proces nog steeds niet om de baan veilig te stellen, maar om het aanbod van een baan te krijgen. Dit is het proces dat zou moeten ontstaan ​​als gevolg van het loopbaanadvies dat u krijgt. Volg dit proces en u zult succesvol zijn in uw zoektocht naar een baan.
Category: Uncategorized

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *