Memenangi Loteri – Perkara yang Perlu Dipertimbangkan Apabila Anda Menjadi Pemenang Loteri

Memenangi Loteri – Perkara yang Perlu Dipertimbangkan Apabila Anda Menjadi Pemenang Loteri
Jika anda bernasib baik untuk menang besar di loteri, pastinya ada perkara yang perlu anda pertimbangkan jika anda ingin meneruskan kehidupan anda dan kekal sebagai orang yang gembira dan berpuas hati. Anda lihat, anehnya, memenangi loteri mempunyai beberapa kesan serius dalam kehidupan seharian anda. Sudah tentu anda akan gembira kerana telah memenangi banyak wang, dan saya agak pasti bahawa anda sudah mempunyai idea tentang bagaimana anda boleh membelanjakan semuanya, namun, terdapat beberapa perkara penting yang anda mesti fikirkan sebaik sahaja anda menjadi seorang pemenang loteri Daftar Togel Online.
Dalam artikel ini kita akan membincangkan apa yang berlaku pada orang setelah mereka menang besar di loteri. Terdapat beberapa kertas kerja dan kajian sudah tersedia di luar sana tentang cara pemenang loteri mula berkelakuan dan tindakan yang mereka ambil dengan wang mereka. Fasa pertama selepas memenangi loteri jelas euforia. Kegembiraan dan kegembiraan memenangi sejumlah wang yang luar biasa mungkin merupakan sesuatu yang mungkin akan dialami oleh sebilangan kecil daripada kita. Dalam beberapa kertas ini, pemenang loteri yang merupakan wanita sebenarnya membandingkan perasaan memenangi loteri dengan kegembiraan melahirkan anak sulung mereka.
Tidak sukar untuk membayangkan bahawa tergesa-gesa memenangi loteri boleh menyebabkan ketagihan seperti alkohol atau bahan narkotik. Inilah sebabnya mengapa keadaan mental ini dengan cepat dapat meninggalkan pemenang loteri dalam keadaan tertekan. Terdapat pepatah lama bahawa wang tidak boleh membeli kebahagiaan, dan ini nampaknya berlaku apabila kemenangan loteri besar dimenangi oleh orang yang tidak berpuas hati dengan kehidupan mereka pada mulanya. Ini adalah sindrom yang terkenal yang boleh menyatakan dirinya dalam pelbagai cara.
Tingkah laku yang sangat biasa adalah melakukan belanja yang tidak pernah berakhir sehingga semua kemenangan hilang – kereta, elektronik, perhiasan – senarai itu tidak berkesudahan. Seorang wanita di Sweden, pemenang jackpot loteri, memberitahu akhbar tempatan bahawa dia pernah pergi ke mana-mana dengan teksi dan memberi tip kepada pemandu dalam jumlah $10,000 USD setiap kali. Apabila semua wangnya hilang, dia menyifatkan kemenangan loteri sebagai satu sumpahan dan keadaan kewangan peribadinya kini jauh lebih teruk daripada sebelum menang. Seorang lelaki lain berusia akhir dua puluhan, yang juga tinggal di Sweden, memberitahu media Sweden bahawa, walaupun dia telah memenangi kemenangan jackpot loteri terbesar dalam sejarah Sweden, dia merasa tertekan dan banyak rakannya telah membuatnya tidak merasa iri dan tamak.
Jadi apakah yang harus dilakukan oleh pemenang loteri untuk mengelakkan semua ini berlaku? Nah, pada mulanya terdapat dua pilihan kritikal yang mesti dibuat oleh pemenang loteri. Yang pertama adalah siapa yang memberitahu mengenai kemenangan – jika ada. Sebenarnya terdapat banyak kelebihan dengan hanya mengekalkan kemenangan loteri sebagai rahsia besar. Ketamakan manusia adalah sifat yang buruk dan benar-benar boleh merosakkan persahabatan jangka panjang. Yang kedua adalah untuk benar-benar duduk dan memikirkan secara mendalam apa yang harus dilakukan dengan semua wang.
Sekarang, saya tidak mahu menamatkan artikel ini dengan meninggalkan tanggapan bahawa memenangi loteri boleh menyebabkan pelbagai masalah. Lagipun, memenangi loteri adalah sesuatu yang diimpikan ramai orang, dan membeli tiket loteri dari semasa ke semasa boleh menjadi menyeronokkan, mendebarkan dan memberi ganjaran pada masa-masa tertentu. Saya juga tidak mengatakan bahawa pemenang loteri harus melaburkan semua yang mereka menang dalam saham, bon, harta tanah atau ekuiti lain.
Mungkin cara yang baik untuk pergi ialah berseronok dengan sedikit wang – mengembara dunia, atau mengalami sesuatu yang anda impikan selalu – dan mungkin meninggalkan yang lain untuk menjamin masa depan kewangan untuk tahun-tahun akan datang keluarga anda? Lagipun, kita hanya hidup sekali.
Category: Uncategorized

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *